Faszerowana i czerwona.

Poniżej przedstawiam przepis na pyszną faszerowaną paprykę.
Polecam - to pyszna i szybka potrawa.
Specjalnie nie podaję ilości poszczególnych składników- ponieważ uważam, że najlepiej aby każdy  zastosował je według własnych smaków i gustu:)
Farsz:
papryka świeża
mięso mielone
cukinia
papryka mielona : słodka i ostra
zioła prowansalskie
majeranek
ząbek czosnku
cebula
pomidory w puszce
ser żółty
pieprz i sól
Wykonanie:
Paprykę przekroić w górnej części i oczyścić z gniazda nasiennego.
Wrzucić do wrzącej wody-sparzyć ją przez 10 min max.
Mięso mielone podsmażyć z cebulą i czosnkiem, przyprawić i dodać cukinię- podsmażać przez 6 min dodać pomidory w puszce.
Gotowym farszem wypełnić paprykę, kładąc na wierzch plasterek żółtego sera.
Wstawić do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku ok 20 min- temp 200 st.C

Życzę smacznego !
Gosia





0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Kontakt

mintheelsblog@gmail.com

Partnerzy

lawendowylas.pl
fotzoom.pl

O nas

Asia, Małgo i Aga trzy zakręcone przyjaciółki